Hotel Sopron**** - H-9400 Sopron, Fövényverem utca 7. - +36/99/512-261

  • Programok
    Programok
    Az év minden évszakában a hozzá illő túrákkal, kóstolókkal, színpadi előadásokkal, zenével és gasztronómiai programokkal várja Önt és egész családját a Hotel Sopron****.

I. Soproni Kékfrankos szakácskirály választás

2007. augusztus 25-én a Kékfrankos nyár rendezvénysorozat részeként, a Hotel Sopron**** szervezésben és udvarán, hagyományteremtõ szándékkal elõször került megrendezésre az I. Soproni Kékfrankos Szakácskirály választás és lakomaudvar.

 

Nagy sikerrel zárult az I. Soproni Kékfrankos szakácskirály választás és Lakomaudvar...

 

Bõsze Bernadett, a Pulzus TV fõzõ együttesének csapatkapitánya vehette át az I. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címmel járó kupát és oklevelet a Hotel Sopronban.
Tíz csapat, közel 100 fõ küzdött a gyõzelemért az elsõ alkalommal megrendezésre kerülő szabadtéri főzőversenyen.


A Soproni Kékfrankos Szakácskirály választáson részt vevő csapatoknak mindössze egyetlen feltételt szabtak, bármit főzzenek is, a kékfrankosnak az alapanyagok között kell szerepelnie!


A főzés mellett borfelismerő és gólyalábas ügyességi vetélkedőben, palacsintaevő, vízhordó és kötélhúzó versenyben, íjászatban, fánksütésben, bortotóban, karaokében és táncversenyben elért helyezések döntötték el a végső sorrendet.


Az est fénypontjaként Horváth László szállodavezető és a Gálos István Venesz-díjas mesterszakács - olimpikonból, Krauszpek Ferenc mesterszakács - olimpikonból és Voleszák Zoltán éttermi mesterből álló zsûri adta át a díjakat.


Némethné Gara Ildikó, a Hotel Sopron**** igazgatója és a rendezvény ötletgazdája, nagy örömmel nyugtázta a rendezvény fergeteges sikerét, melyre alapozva - fiatal csapatával együtt - a jövő évben országos attrakcióvá szeretné kibővíteni a Soproni Kékfrankos Szakácskirály választás és Lakomaudvar elnevezésû rendezvényt.

 

Galéria

 

A díjnyertes recept:

 

"Berbécs tokány Erdélyi módra a' la Pulzus tv


Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg marha bélszínfej (vagy sovány marhahús, de disznóhúsból is elkészíthető)
- 20 dkg húsos szalonna
- zsír vagy olaj a sütéshez
- só, bors ízlés szerint
- majoránna, tárkony, babérlevél
- 1 citrom leve és reszelt héja
- mustár, paradicsom püré vagy piros arany
- Soproni Kékfrankos
- kevés cukor
- tejföl


Az étel elkészítése:
A hagymát megaprítom, és zsíron pirítom, hozzáadom az apróra vágott szalonnát. Mikor a hagyma megpirult, beleteszem a csíkokra vágott húst. Fûszerezem, a mustárt és a paradicsomot később teszem bele, majd vörös borral felöntöm.


Köretnek friss kenyeret vagy zsemlegombócot kínálok hozzá!"

Bősze Bernadett ajánlása

 

 

 

Vendégkönyv

 

„A Pulzus TV csapata kiválóan érezte magát a Hotel Sopronban! A fantasztikus hangulat felejthetetlenné tette számunkra a délutánt! Egészen éjfélig nem volt egy olyan pillanat, amikor ne tudtuk volna magunkat lefoglalni a különféle ötletes feladatok egyikével. Külön gratulálunk a profi szervezéshez, hiszen ahhoz képest hogy 10, egyénként min. 6 fős csapat versenyzett, szinte alig volt csúszás a különböző programokban. És az, hogy a végén mi lettünk az első soproni Kékfrankos Szakácskirály, már csak megkoronázása volt a napnak."
Bősze Bernadett
Pulzus TV


„Nagyon jól éreztük magunkat, az estén és az azt követő napokon is.
Ez úton is szeretném mindnyájuknak megköszönni a Sopronban töltött kellemes napokat."
Vida Tamás


„Nagyon köszönjük, hogy meghívást kaptunk és részt vehettünk ezen a szenzációs rendezvényen. A többiek nevében is méltán mondhatom, hogy színvonalas, sokszínû, és mindenekelőtt ötletes programjaitok elnyerték tetszésünket. Olyannyira, hogy már MOST szeretnénk jelezni: a jövő évben is részt vállalunk a "vígasságban"! Bízunk abban, hogy törekvésetek a rendezvény további létével kapcsolatban sikeres lesz, és egy - a város, és természetesen a Hotel Sopron régi, jó hírnevét öregbítő - hagyománnyá váló szakácsverseny válik belőle a jövőben."
Kapovits Márk - VW értékesítési vezető
„Mustáros bukták" csapata, Walter Autó Kft.


„A Torkosok csapata nevében szeretném megköszönni az 1. Soproni Kékfrankos Szakácskirály választás felejthetetlen és fergeteges hangulatú délutánját és estéjét. A szálloda minden dolgozójának köszönjük és gratulálunk a kiváló szervezéshez, az ötletes és gördülékenyen lebonyolitott játékokhoz, az esti p align=finom lakomához és mulatsághoz és a minden dolgozó részéről tanúsitott kedves, barátságos hozzáálláshoz. Jövőre is itt leszünk!"
A "Torkosok" csapata


„Mint ahogy személyesen is gratuláltam, így ezúton is szeretnék gratulálni a szombati szervezésért. Jómagam és a barátaim is nagyon jól érezték magukat.
Tudom, hogy egy ilyen rendezvény összehozása nem kis munkába kerül és minden pozitív visszajelzés jól esek az embernek.
Kérem, adja át a munkatárainak is a gratulációnkat.
Remélem jövőre is megadatik, hogy részt vehessünk a rendezvényen, amennyiben sor kerül rá.
A zenekar nagyon jó volt, amitől féltem, mivel nem ismertem ezt a zenekart.
Szóval a lényeg! Csak így tovább."
Tündér Lala és barátai


„Nagy örömmel gratulálok a sikeres rendezvényhez és sok sikert kívánok a rendezvény kiterjesztéséhez.
Reméljük, hogy a résztvevők és a szervezők örömmel gondolnak vissza a rendezvény napjára és jövőre is nagy lelkesedéssel teszik sikertörténetté a rendezvényt!"
Gimesi Réka - Turisztikai referens
Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala


„Gratulálok a sikeres rendezvényhez.
A tájékoztatót elküldtem néhány kollégámnak akiket érdekelt a program, talán jövőre kedvet kapnak a részvételre."
Kikovátz Mária
VELUX Magyarország Fertődi Építőkomponens Kft.


„A Pro Kultúra Sopron Kht. nevében sok szeretettel gratulálunk sikeres rendezvényetekhez, és további eredményes munkát kívánunk a Hotel Sopron teamjének!"
Nyerges Ferenc Bruckner Ildikó
igazgató konferencia coportvezető
Pro Kultúra Sopron Kht.

 

 

 

I. Soproni Kékfrankos Szakácskirály választás és lakomaudvar programja
2007.08.25.

 


14:00 - 14:30 érkezéskor egy pohár kékfrankossal várjuk Vendégeinket
regisztráció
köszöntő, programáttekintés
minden csapat munkáját egy koordinátor segíti, a nap folyamán
bármely kérésével forduljon bizalommal segítőjéhez!

 

Csapatnév Koordinátor
A TIZEK Becze Katalin
Aranyos KosárKotyvasztók Horváth László
Fakanalas Hasutasok Münnich Mihályné Teca
Mustáros bukták Horváth László
Nap rádió Fülepné Dormán Szilvia
Pulzus tv Németh Viktória
Szuperkukták Horváth - Szilágyi Nikolett
Torkosok Fülepné Dormán Szilvia
Tündér és barátai Becze Katalin
Üvegtigris team Németh Viktória

 


14:30 - 15:30 a csapatok elfoglalják helyüket, főzés előkészítése,
tûzrakás, az alapanyagok feldolgozása

 

15:30 - 17:00 versenyek, programok:

 

Borfelismerő verseny
Szükséges létszám: 1 fő / csapat
Fordulók száma: 1 kör, egyidejûleg versenyzik a 10 csapat
Pontozás: 10 pont minden eltalált borért
Időtartam: kb. 35 perc
Leírás: 3 fajta soproni bor ismertetését és kóstolását követően, más sorrendben
Újra kóstolva fel kell ismerni a borokat, és erről írásban is számot kell adni!

 

Gólyalábas ügyességi verseny
Szükséges létszám: 3 fő / csapat
Fordulók száma: 2 kör, egyidejûleg 5 csapat versenyzik
Pontozás: a leggyorsabb csapat kap 10 pontot, a leglassúbb 1-et
Időtartam: kb. 15 perc
Leírás:
A játék célja, hogy minden csapat elkészítsen egy gólyát és mindhárom ember a megadott módón eljusson a starttól a célig.
Az 1. játékos felfújja a lufit a megadott méretre és a 2. játékos segítségével beköti a száját, majd a hasuk közt tartva a lufit (kézzel nem tarthatják) átfutnak a célhelyhez. Az 1. játékos ott marad, a 2. játékos pedig egyedül visszafut a starthelyhez.
Mikor ő odaér, a 3. játékos fél lábon ugrálva, kezében a filctollal odaszalad a célhelyhez és rárajzolja a kész a lufira a szemeket. ő ott marad a célhelyen, az 1. játékos pedig visszaszalad a starthelyhez.
Miután ő visszaér, az ott várakozó 2. játékossal együtt visszaszaladnak a célhelyhez úgy, hogy a homlokuk közt egy ping-pong labdát tartanak (kézzel nem tarthatják), és egyikőjük a gólya lábát, másik a gólya csőrét hozza a kezében. A ping-pong labda nem eshet le, ha leesik, onnan kell folytatni a futást, ahol a labda leesett.
Mikor odaérnek, az ott várakozó 3. játékos rákötözi a gólya csőrét és lábát a gólya testére, és a játéknak akkor van vége, mikor ő a kész gólyát a magasba emeli.

 

Palacsintaevő verseny:
Szükséges létszám: 1 fő / csapat
Fordulók száma: 2 kör, egyidejûleg 5 csapat versenyzik
Pontozás: a leggyorsabb csapat kap 10 pontot, a leglassúbb 1-et
Időtartam: kb. 10 perc
Leírás: a cél az, hogy ki tud 5 lekváros palacsintát minél gyorsabban megenni. A játéknak
akkor van vége, ha a játékos lenyelte az utolsó falatot is és ezt kitátott szájjal jelzi.

 


Vízhordó verseny:
Szükséges létszám: 1 fő / csapat
Fordulók száma: 2 kör, egyidejûleg 5 csapat versenyzik
Pontozás: mérjük a víz „magasságát", 10 pont annak, aki a legtöbb vizet
tudja összegyûjteni, 1 pont annak, aki a legkevesebbet.
Időtartam: kb. 10 perc
Leírás: a játék célja, hogy 2 perc alatt melyik csapat tudja egy törölköző segítségével a
legtöbb vizet „átszállítani" egy feltöltött gyermek medencéből a saját lavórjába.

 


Kötélhúzás:
Szükséges létszám: 3 fő / csapat
Fordulók száma: 5 kör, egyidejûleg 2 csapat versenyzik
Pontozás: 10 pont jár annak a csapatnak, aki a jelzésen túl tudja húzni a kötél közepét, ha ez
1 perc alatt egyiknek sem sikerült, akkor 5-5 pontot kap mindkét csapat.
Időtartam: kb. 10 perc
Leírás: a csapatokat összesorsoljuk kettesével; szintidő 1 perc. A cél, hogy a rendelkezésre
álló idő alatt a kötél közepén lévő jelzést „kihúzzuk" a megjelölt piros sávból

 


Hamis bor lopózás:
Szükséges létszám: 1 fő / csapat
Fordulók száma: 4 kör, egyidejûleg 3 csapat versenyzik
Pontozás: a legtöbb bort összegyûjtött csapat 20 pontot,
a legkevesebbet összegyûjtött 2 pontot kap
Időtartam: kb. 20 perc
Leírás: minden csapat 2 perc alatt egy saját ballonból próbál minél
több „bort" átlopózni egy másik ballonba, amiben mérjük
majd a felgyûlt „bor" mennyiségét

 


17:00 - 18:00 íjászkodás, vele párhuzamosan kuktasarok fánksütéssel

 

Íjászat:
Szükséges létszám: 1 fő / csapat
Fordulók száma: 4 kör, egyidejûleg 3 csapat versenyzik
Pontozás: aki a legmagasabb pontszámot lőtte annak a csapata kap 10
pontot, a legkevesebb pedig 1 pontot
Időtartam: kb. 60 perc
Leírás: A versenyprogram elején szakavatott felkészítés történik íjászkodásból. Ezt követően
egyszerre 3 csapat tagja tudja kipróbálni magát. 3 próbalövést, 3 rendes lövés követ.
A céltáblán 1-10 pont közti sávokat eltalálva max. 30 játékpont szerezhető.



Fánksütés:
Szükséges létszám: tetszőleges
Leírás: amelyik csapat egységnyi nyersanyagot teljesen felhasználva elkészít egy adag
Fánkot és a fánkokat kikészíti a zsûrizendő étel mellé a zsûri számára, az kap
+ 10 pontot

 

18:00 - 18:30 ételek zsûrizése
A zsûri körbejár, hogy megtekintsék és megízleljék az ételeket. Az ételekre max. 70 pont adható, melyen belül a szakmai zsûri dönti el, kinek mennyi pontot ajánl.

 

A zsûri a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség jeles tagjai, olimpikonok
Voleszák Zoltán
Gálos István
Krauszpek Ferenc

 


18:30 - 19:30 a program helyszíne átkerül a szálloda Oleánder teraszára

 

Bortotó: 20 kérdésből álló kérdéssor, minden megválaszolt jó kérdés 1 pontot ér. A
bortotót 18.00 -kor osztjuk ki a csapatnak, de csak a karaoke végén szedjük
össze, addig dolgozhatnak rajta.

 

Csapat karaoke bátorító itallal:
Szükséges létszám: tetszőleges
Leírás: A választható számok listája a regisztrációs asztalon mindenki számára már az első
perctől elérhető, így 18:30-ra minden csapatnak ki kell választania az elénekelni
kívánt dalt. Az előadáshoz bátorító italt kínálunk. Az egyes dalok zsûrizését a Hotel
Sopron csapata végzi, a produkciókra max. 12 pont adható.

 

19:30 - tól lakomaudvar
korlátlan sör- és borfogyasztással

Ízes egytálleves szép kövér kappanból fehér cipóval
Pozsárderék borban főzve fahajjal, sáfránnyal, mézzel fûszerezve

Vadonban nőtt állatok húsából készült pástétom borpárlatos feketeszeder sásával
Ökörnyelv mondolatormával
őzpástély tésztában sütve erdők sásával vagy ómakásával

Tikfik erdei szamócával, fügével és szederrel töltve
Kacsapecsenye borban párolt káposztával, jóféle szilvával
Libának combja saját zsírjában sütve zsályával, rozmaringgal bolondítva
Kemencis csülök bûriben serrel, mézzel csepegtetve
Makkon serdült erdei disznó oldala borókában, trákra hajítva

Kapros-túrós lepény a régi jámbor mesterek tanítása szerént
Mézes kenyér aszalt fügével, szilvával, édes mondolával
Tökös-mákos rétes mézes sásával
Trófeás lovagkehely

Kecskének, juhnak, tehénnek különleges, házi sajtjai

 


Vacsorát követően éjfélig lampionos táncparkett Nyúl Jenő and the Band-del,
medence party!

 

21:00 - 21:30 táncverseny
Szükséges létszám: 2 fő / csapat
Fordulók száma: 1 kör, egyidejûleg versenyzik minden csapat
Pontozás: A táncok zsûrizését a Hotel Sopron csapata végzi, a produkciókra max. 12 pont adható
Leírás: Minden csapatból egy pár táncol a zenekar által összeállított mix-re

 

 

22:00 kékfrankos szakácskirály-koronázás, eredményhirdetés

 

Helyezettek:

 

I. Soproni Kékfrankos Szakácskirály választás és lakomaudvar Szakácskirálya
„Ï Exkluzív kedvezménykártya, mely 50% kedvezményre jogosít az a la' carte étel kínálatból 2008.08.31-ig a GYSEV Zrt. Hotel Sopron éttermében, a Perkovátz Házban, a Tornácos Panzió éttermében Hegykőn, a Columbus étteremben és a Tercia Hubertus étteremben
„Ï teszt hétvége egy Volkswagen személyautóval a Walter Autó Kft. Felajánlásából
„Ï A díjnyertes ételt a csapat neve alatt megjelentetjük honlapunkon

 

I. Soproni Kékfrankos Szakácskirály választás és lakomaudvar Legvitézebb Csapata
„Ï A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elismert tagjaként a Corso Étterem, a Puskás Söröző és a Schmauser Étterem főételeiből 50% kedvezmény 2007.12.31-ig
„Ï teszt hétvége egy Seat személyautóval a Walter Autó Kft. felajánlásából

 

I. Soproni Kékfrankos Szakácskirály választás és lakomaudvar Különdíja
„Ï Az Erhardt Étterem és Borpince felajánlása: 4 darab kedvezménykártya, amely egyenként max. 4 fő részére szól és 50%-os kedvezményt biztosít a főételekből 2008. augusztus 31-ig
„Ï teszt hétvége egy Skoda személyautóval a Walter Autó Kft. felajánlásából

 

 


24:00 János áldás - kapuzárás

 

A Szakácsikrály választás képekben


Támogatóink, partnereink:
Bormarketing Mûhely Kht.
Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Szuperinfó Kft.
Pannon Sopron Kft.
Heineken Hungária Sörgyárak Nyrt.
Lővér Pince
Perkovátz -Ház
Tornácos Panzió - Hegykő
Columbus Étterem
Tercia Hubertus étterem
Erhardt Étterem és Borpince
Corso Étterem
Puskás Söröző
Schmauser Étterem
WALTER AUTÓ Kft

 

Aktualitások

Bécsi kirándulás
2013-09-27 13:39:00

 

grey_arrowTovább...
Újdonság
2013-03-08 14:28:29

Próbáld ki TE is a szálloda X box játékait!
Ugrálj a bónuszpontokért, próbálj ki minél több sportot vagy táncolj hajnalig!
További információ a recepción!

Online szobafoglalás

Ellenőrizze foglaltságunk, és foglaljon, gyorsan, könnyedén rendszerünkön keresztül.
Vendégkönyv
Szobafoglalás

Időjárás

Enyhén borús

20°C

Sopron

Enyhén borús
Páratartalom: 59%
Szél: É felől 6.44 km/h
Csütörtök
Délután Esős
12°C / 21°C
Péntek
Eső
11°C / 17°C
Szombat
SP_WEATHER_AM_LIGHT_RAIN
10°C / 18°C
Vasárnap
Felhős
10°C / 19°C

Facebook

Vendégkönyv

Ossza meg velünk tapasztalatait, észrevételit, ismerje meg vendégeink véleményét.
Vendégkönyv
Vendégkönyv