Virágba borult a leghűségesebb város

VIRÁGBA BORULT A LEGHŰSÉGESEBB VÁROS

...és olyan tavaszi programokkal vár, hogy nem szeretnénk hazamenni

 

Titkokat rejtő gyönyörű kapuk, érdekes történelmi sztorik az utcák alatt, tündérek és manók világa a várost ölelő erdőkben, lüktető élet, színes programok, finom falatok és szívből jövő vendéglátás. Irány Sopron!

 

A poncichterek hazájában nyugodtan elfelejthetjük az unalmas városnézéseket és bármikor érkezünk is a városba, a Hotel Sopron**** vendégeként a kényelmes, nyugodt pihenés is garantált. A szálloda kiváló helyen, 5 perces kényelmes sétaútra található az óvárostól. Közvetlenül a hotelnél történő szobafoglalás esetén a parkolás is ingyenes, így nem kell egy szuper városi programot idegőrlő parkolóhely vadászattal kezdeni. Érkezést követően könnyen megszabadulhatunk az utazás fáradalmaitól egy rövid ejtőzéssel a szobában vagy néhány finom falattal a szálloda éttermében, hogy új energiával fedezzük fel Sopron kincseskamráit. 

 

Ha kedvünk tartja, az óváros simára kopott macskakövei alatt, akár egy letűnt világban is kalandozhatunk. A zenekedvelők Liszt Ferenc nyomában sétálhatnak, a legendák szerelmesei megtudhatják, hogy a soproni erdők tündérei és manói hogyan segítették a bányászlegények mindennapjait és a legkisebbek az örök gyermekekkel karöltve csodálkozhatnak rá a „kenyérfürösztés” tudományára. 

 

A Soproni Múzeum tematikus városi sétáinak köszönhetően olyan érdekes történeteknek is részesei lehetünk, mint a csapodár toronyőr engedély nélküli mulatságai a Tűztoronyban vagy a magyar királyi korona meglovasítása.

 

A sebességre vágyók ne hagyják ki a Soproni Bob és a Sopron Gokart kínálta száguldás élményét. 

A nyári bobpályán egy kör esetén csaknem 1 km hosszan kap a szél a hajunkba, 13 sikítós kanyarral a hátunk mögött és egy élményfotóval is távozhatunk, de egy siklás úgysem lesz elég.

A Sopron Gokart 16 járművel várja a versenyzés megszállottjait. A futamokon gyermek, kétszemélyes, 6,5 és 9 lóerős gokartokkal szállhatnak ringbe a bátor jelentkezők.

 

A városba több napra gyermekekkel érkezőknek érdemes a közeli határt is átlépni, hiszen a Soprontól 25 percnyi autóútra található Familypark olyan élményeket kínál, amire hosszú évek múlva is mosolyogva emlékszik a család. A családi park egy 145 ezer m2-en elterülő fantáziavilág, erdővel, patakokkal, színes virágokkal tarkított díszlet, mely különleges kalandokat nyújt 4 tematikus részlegen. Az Élményvárban, a Meseerdőben, a Falusi gazdaságban és a Kalandszigeten változatos programoknak lehetünk részesei Filippo, a mindig vidám kandúr társaságában. A számtalan vidámparki játék mellett élmény- és vízi játszótér, kötélpark, zenés színház és gasztronómiai élmény is várja a látogatókat.

 

Igazi adrenalinbomba a Lővér Kalandpark ügyességet és erőt próbára tevő kötél- és csúszópályáin felmérni tudásunkat. Kristálytiszta levegőn, a fák lombkoronáinak magasságában szerezhetnek új tapasztalatokat és élményeket a bátor jelentkezők.

 

A Harrer Csokoládéműhely alkotásai és kóstolója receptre írva akár gyógymód is lehetne bizonyos betegségekre, de kikapcsolódásnak sem utolsó. A nem kifejezetten édesszájú vendégek sem unatkoznak a műhelyben, hiszen olyan titkokra és különlegességekre derül fény egy-egy látogatás alkalmával, hogy a csokoládémentes életmód követői is találnak érdekességeket. 

A „folyékony arany” mellett torták, sütemények és egyéb cukrászati készítmények, mennyei kávé és gyönyörűen berendezett környezet várja a kíváncsiskodókat.

 

A városban tavaszi koncertekben és rendezvényekben sincs hiány, márciusban az OMEGA Tűzvihar című előadásán, áprilisban pedig Demjén Ferenc, majd Zséda koncertjén csápolhatnak a rajongók.

 

A vidék adottságainak köszönhetően a biciklizés szerelmeseinek is könnyű dolguk van. Jól kiépített kerékpárutak, csekély szintkülönbségek és csodálatos vidék várja a két keréken utazókat. 

Május 25-én és 26-án akár szervezett kerékpáros túrába is bekapcsolódhatnak az érdeklődők. 

Az előbbi a tapasztaltabb, edzettebb bringásokat várja Hegykőről induló egynapos vezetett kerékpártúrával a Fertő-tó körül, melynek hossza 117 km és a szervezők frissítőpontokat valamint szerviz szolgáltatást is biztosítanak.

Május 26-án a kevésbé vakmerő kerékpárosok is „versenybe szállhatnak”. A 28. Vasvilla Családi  kerékpártúra 27 km-es távja Sopron – Fertőrákos – Balf - Sopron útvonalon halad és a hobbi bicajosok számára is kb. 2,5 óra alatt teljesíthető.

 

Május 31. és június 2. között a 28. Soproni Borünnep alkalmával szintén számos program és rendezvény kíséretében ízlelhetünk bele a soproni borászok alkotásaiba.

 

A Hotel Sopron**** vendégszeretetét élvezni nem csak azért jó, mert közel vagyunk a városmaghoz. A nagy múltú szálloda három emeletéből kettő teljesen felújított, így szobát illetően választhatunk az „új illatot” még magában hordozó, vagy retro hangulatú, kellemes enteriőrrel rendelkező variációk közül. A Premium View szoba erkélyén állva a Tűztorony és Sopron girbe-gurba utcácskái hevernek a lábunk előtt, de dönthetünk a két légterű lakosztály vagy az összenyitható családi szoba mellett is, egyikkel sem lövünk mellé. 

A szálloda Sky Wellnessét senkinek sem szabad kihagynia. Szaunák, sókabin, nyugalom, chill és a jakuzziban pihenve nem tudjuk levenni szemünket a látványról… felhőket karcoló tornyok, színes háztetők, zöldbe hajló dombok, erdők és az esti város fényei a csillagokkal. Csupán ezért is megérné beköltözni néhány napra. 

A személyzet őszintén kedves és odaadó, az ételek fenségesek és júniustól a kültéri medence, a kert és a játszótér is örömteli kikapcsolódást nyújt. Húsvétra még van néhány szabad szoba. Ezen a hétvégén a gyerekeket vidám tojáskeresés, nyuszi simogató, a városban pedig LEGO Kiállítás várja.

 

A „kékfrankos fővárosában” zsizseg a tavasz. Válasszon egy szobát a Hotel Sopron**** kínálatából, pihenjen, kiránduljon, kóstolja meg a város ízeit és ugorjon fejest a legvirágosabb évszak élményeibe.

Szerző: Ruff Emese